Postitused

Kuvatud on kuupäeva oktoober, 2019 postitused

Ameerikapärased kaneelirullid

Pärmitainas 250 g piima 6 g kuivpärmi 450 g nisujahu 100 g suhkrut 1 tl soola 100 g toasooja võid Täidis 100 g toasooja võid 100 g pruuni suhkrut 2 sl kaneeli 120 g vahukoort (kerkinud rullide ülevalamiseks) Glasuur 35 g munavalget 60 g suhkrut noaotsatäis soola 65 g toasooja võid 0.25 tl vanilli 100 g toorjuustu 1 sl sidrunimahla Valmistamine: Taina

KÜLASUPP SUITSURIBIGA

Kujutis
Külasupp suitsuribiga Suitsuribi, kruubid, porgand, sibul, kaalikas värske kapsas, kartul, maitseroheline

BELJAŠ

Kujutis
Tavaline pärmitaigen  ja sisuks sea- ja veisehakkliha,  sibul,  küüslauk,  sool,  pipar.  Taignast rullisin ümmargused rattad, hakkliha keskele, taignaääred voltisin keskele kokku, võib ka augu jätta.  Siis praadisin pannil õlis.

LIHTSAD LIHAPIRUKAD

TAINAS: 50 g võid 120 g nisujahu umbes 70 g hapukoort soola TÄIDIS: 1 sibul Võid Rapsiõli 1 keedetud muna 100 g segahakkliha 30 g suitsusinki väike kimp tilli ja peterselli 1 sl hapukoort Soola musta pipart 1 muna, taina määrimiseks Umbes 20 tükki Valmistamisaeg: 2 tundi Taina valmistamiseks haki või, jahu ja sool omavahel purutaoliseks massiks. Seejärel lisa hapukoor ja sõtku elastseks ühtlaseks palliks; kui vaja, lisa veidike jahu, et tainas käte külge ei kleepuks. Mässi tainas toidukilesse ja pista tunniks külmkappi. Täidise valmistamiseks haki sibul peeneks. Keeda munad. Kuumuta pannil või ja õli segu ning prae sibul klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi. Haki ürdid, munad ja sink ning sega koos hapukoorega hakklihasegu hulka. Rulli tainas lahti ning lõika vormiga umbes 8 cm läbimõõduga ringid. Määri tainaservad kergelt munaga, tõsta lusikaga täidis tainale ning keera teine tainapool peale. Vajuta servad kas kahvli või pirukavormi abil kinni. Pint

Šokolaadipuding

Kujutis
Retsept: 500 ml piima 120 ml suhkrut 3 sl maisitärklist 80 ml kakaopulbrit 1/4 tl soola 4 suurt munakollast 1 tl vaniljeekstrakti 2 sl võid Valmistamine: Sõelu potti maisitärklis, kakao ja sool. Lisa suhkur ja jälgi, et kõik oleks ilusti omavahel segunenud. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades piim (lusikatäite kaupa), et tärklist lahustada. Klopi juurde munakollased. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt segades, kuni pudingu pinnal lõhkeb esimene mull. Seejärel keera tuli väikeseks ja kuumuta ikka pidevalt segades veel umbes minut. Tõsta tulelt ära ja vala koheselt läbi sõela kaussi. Sega kuuma pudingu hulka või ja vanilje. Kata tihedalt toidukilega ja lase jahtuda. Hoia külmas vähemalt 3 tundi. Vispelda läbi ja tõsta magustoidukaussidesse. Serveeri.

Kana-tomatitäidisega ahjupaprikad

Kogus: neljale Valmistusaeg: üle 60 min 50 minutit + 40 minutit ahjus Koostisosad 1 dl Pudruriis 5 tk Paprika 2 tk Kanafilee 2 tk Keskmine tomat 1 dl Hakitud roheline sibul 2 spl Maitsestamata jogurt 100 g Kõva juust Sool Must pipar Valmistamine 1. Pese riis külma veega. Aja potis 7 dl vett keema, lisa riis ja hauta u 30-35 minutit kuni riis on enam-vähem pehme. Kui vaja siis nõruta ja lase jahtuda. 2. Lõika paprikad pooleks ja eemalda seemned. Lõika kanafileed hästi väikesteks tükkideks.Tee tomatite kestasse noaga rist  ja pane tomatid korraks kuuma vette. Eemalda kest ja seemned, lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks.  Haki roheline sibul. 3. Sega riis, kanafilee, tomatid ja roheline sibul, maitsesta soola ja pipraga. Sega hulka jogurt. 4. Pane poolikud piprad ahjuplaadile ja täida kanaseguga. Küpseta 180-200 kraadises ahjus 30 minutit. Raputa peale riivjuust ja küpseta veel 10 minutit või kuni paprikad on pehmed ja juust kuldpruun.

Kiire kodune kohupiima-lavašivorm.

Koostisosad:   500 g Kohupiim 2 tk Muna 1.5 dl Suhkur 2 spl Manna 2 tl Vanillsuhkur 1 tk Õhuke neljakandiline lavašš (120g) 3 tk Keskmine hapukas õun 150 g Jõhvikad Või vormi määrimiseks Tuhksuhkur peale raputamiseks PEALE VALAMISEKS 2 tk Muna 3 spl Suhkur 200 g Hapukoor    Valmistamine 8 tk 1. Hõõru kohupiima hulka munad, suhkur, manna ja vanillisuhkur. Laota lavašš lauale ja määri  kohupiimasegu ühtlase kihina peale. Koori ja haki õunad, pane ühtlaselt kohupiimale, puista peale jõhvikad. 2. Keera lavašš pikemast küljest tihedalt rulli ja siis keera rull omakorda rulli. Pane rull 22 cm võiga määritud lahtikäivasse vormi ja suru käega lamedamaks nii, et kogu vorm on täidetud. 3. Mikserda munad 3 sl suhkruga kohevaks, sega hulka hapukoor ja töötle aeglaselt ühtlaseks. Vala segu ühtlaselt vormi lavašširullile. 4. Küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Keera ahju kuumus maha, tee ahjuuks lahti  ja jäta vorm 10-15 minutiks veel ahju. Võta ahju

Kodune jäätis

Koduse, ilma masinata valmistatava jäätise jaoks : vahusta 4 dl vahukoor pehmeks vahuks ja sega 1 väikese purgitäie magusa kondenspiimaga.  Lisa meelepäraseid lisandeid – haput moosi, keedist, marjasiirupit, vahtrasiirupit vms.  Moosi lisades nirista sed a külmumiseks valmis pandud jäätisemassile ja tee lusikaga „8“, et moosi ka kooremassi sisse satuks.   Lisada võib ka kaneeli (2 tl), matcha-pulbrit (1-2 tl), sinihallitusjuustu tükke, kamajahu, sidruni- või apelsini koort, šokolaadi-pähklikreemi, kookoshelbeid, kakaod, mooniseemneid.  Põnevat tekstuuri lisavad ka küpsisetükid, halvaa, pähklid-mandlid, need rösti enne pannil läbi ja haki peenemaks, šokolaaditükke, beseetükke.

Šokolaadivahutort

Vaja läheb: 250g Digestive küpsiseid 100g võid 4tl želatiini + 5sl vett/5 lehte želatiini 200g tumedat/piimašokolaadi 400g kakaokohupiimakreemi 2sl suhkrut 1tl vanillisuhkrut 2 munavalget + 1sl suhkrut 2dl vahukoort Vooderda 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja lisa sulatatud või. Sega ühtlaseks ning suru koogivormi põhja. Täidise valmimise ajaks pane külmkappi. Leota želatiini vees 5-10min. Sulata šokolaad vesivannil ja sega kohupiimakreemi ja suhkruga(vajadusel vahusta miksriga). Sulata šelatiin vesivannil, lase mõni minut jahtuda ja sega kohupiimakreemi hulka. Vahusta munavalged supilusikatäie suhkruga tugevaks vahuks. Vahusta ka vahukoor pehmete tippude tekkimiseni. Sega mõlemad õrnalt kohupiimakreemi hulka. Vala täidis koogivormi, kata kilega ja lase umbes 5 tundi kuni üleöö külmkapis seista. Enne serveerimist lükka peenikese noaga igaks-juhuks mööda koogivormi äärt, nii tuleb kook kergemini lahti.