Ameerikapärased kaneelirullid

Pärmitainas

  • 250 g piima
  • 6 g kuivpärmi
  • 450 g nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 100 g toasooja võid

Täidis

  • 100 g toasooja võid
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 2 sl kaneeli
  • 120 g vahukoort (kerkinud rullide ülevalamiseks)

Glasuur

  • 35 g munavalget
  • 60 g suhkrut
  • noaotsatäis soola
  • 65 g toasooja võid
  • 0.25 tl vanilli
  • 100 g toorjuustu
  • 1 sl sidrunimahla

Valmistamine:

  1. Taina valmistamiseks kuumuta piim kuni 45 C (veidi soojem kui käesoe. Presspärmi puhul käesoe). Sega pärm kuivainetega ja vala juurde piim, sega läbi. Viimasena lisa või ja sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb (selle taina puhul seda pikalt pole vaja teha). Tõsta tainas kaussi, puista peale veidi jahu, kata kauss kilega ja aseta peale puhas köögirätik. Kergita 30−60 minutit (nt ahjus 50 C juures).
  2. Täidise valmistamiseks vahusta või, lisa suhkur ja kaneel ning vahusta veel veidi, kuni saad ühtlase segu. Jäta toatemperatuurile ootele.
  3. Rulli tainas jahusel laual 30 x 38 cm ristkülikuks. Määri täidis spaatli abil tainale. Alustades laiemast küljest, rulli tainas tihedalt kokku. Lõika 12 tükiks (nt hambaniidiga) ja aseta küpsetuspaberiga kaetud 23 x 33 cm kandilisse ahjuvormi. Kata pann rätikuga ja lase veel 20 minutit kerkida (või kuni saiad on saavutanud umbes kahekordse mahu). Ära seda etappi vahele jäta!
  4. Kuumuta ahi 200 kraadini (pealt ja alt kuumus).
  5. Soojenda vahukoor – piisab, kuni see on käesoe! Kui rullid on kerkinud, vala see ettevaatlikult üle rullide (see vajub enamasti vormi põhja, kuid küpsemisel imbub rullidesse). See tagab rullide nätskuse.
  6. Küpseta 200 C juures 17−19 minutit kuldpruuniks kuniks keskmine osa tundub küpse. Küpseta pigem vähem kui rohkem.
  7. Glasuuri valmistamiseks vahusta munavalged poole koguse suhkru ja soolaga, kuni teravate tippude tekkimiseni. Seejärel vähenda miksripöördeid poolele võimsusele ja hakka 1 sl kaupa lisama toasooja võid. Pärast iga lisamist vahusta niikaua, kuni või on munamassis korralikult lahustunud. Kui kogu või on lisatud, hakkab kreem moodustuma ja saavutab ettenähtud paksuse (PS. ära ehmu, kui kreem muutub enne õige tekstuuri saavutamist nagu vedelaks munapudruks, jätka vahustamist).
  8. Toorjuust hõõru teise poole suhkru, vanilli ja sidrunimahlaga ühtlaseks ning lisa seejärel valmis võikreemile. Mikserda korralikult ühtlaseks. Kata soojad (siis osa kreemi sulab ka rulli sisse) saiad kreemiga ja naudi!
* mulle meeldib, kui kreemi on poole rohkem, siis saab seda ohtralt peale määrida ka juba jahtunud saiakestele, aga hea on ka poole kogusega, mis on siin retseptis esitatud.

* vahukoore soojendamine aitab saiakestel edasi kerkida. Koor valgub saiade sisse ja ümber, tekitades ja hoides nätsket tekstuuri, kui nende sisse imbub.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

LIHTSAD LIHAPIRUKAD