Tikri-leiva magustoit

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg:
45 minutit + jahtumiseks mõned tunnid
Koostisosad
8 dl Vesi
0.5 l Tikrid
1 dl Suhkur
5 spl Kartulitärklis
200 g Tume magusam rukkileib
3 tl Vanillisuhkur
3 tl Kakaopulber
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillisuhkur
Valmistamine
1. Puhasta tikrid, purusta kergelt läbi (et kissell jääks ühtlasem) ning pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda 10–15 minutit, kuni marjakestad on pehmed.
2. Sega kartulitärklis umbes 1 dl külma veega ning nirista kogu aeg segades kisselli hulka. Tõsta pott tulelt ja pane (külma vee sisse) jahtuma. Sega aegajalt, et kissellile „nahka“ peale ei tuleks, või puista peale pisut suhkrut. Tõsta jahtunud kissell enne söömist mõneks tuniks külmkappi.
3. Riivi leib ja rösti kuival kuumal pannil kahes osas. Kui pann on kuum, siis sega pidevalt, et leivaterakesed kõrbema ei läheks. Vala röstitud leib kaussi ning sega hulka 3 tl vanillisuhkrut ja kakaopulber.
4. Vahusta koor koos 2 tl vanillisuhkruga keskmiseks vahuks.
5. Serveerimisel tõsta magustoidukaussi kisselli, sellele 3–4 sl röstitud leiba ja kõige peale vahukoorepilveke.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD