Tikri-leiva magustoit
Koostisosad
8 dl Vesi
0.5 l Tikrid
1 dl Suhkur
5 spl Kartulitärklis
200 g Tume magusam rukkileib
3 tl Vanillisuhkur
3 tl Kakaopulber
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillisuhkur
8 dl Vesi
0.5 l Tikrid
1 dl Suhkur
5 spl Kartulitärklis
200 g Tume magusam rukkileib
3 tl Vanillisuhkur
3 tl Kakaopulber
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillisuhkur
Valmistamine
1. Puhasta tikrid, purusta kergelt läbi (et kissell jääks
ühtlasem) ning pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda 10–15 minutit,
kuni marjakestad on pehmed.
2. Sega kartulitärklis umbes 1 dl külma veega ning nirista kogu
aeg segades kisselli hulka. Tõsta pott tulelt ja pane (külma vee sisse)
jahtuma. Sega aegajalt, et kissellile „nahka“ peale ei tuleks, või
puista peale pisut suhkrut. Tõsta jahtunud kissell enne söömist mõneks
tuniks külmkappi.
3. Riivi leib ja rösti kuival kuumal pannil kahes osas. Kui
pann on kuum, siis sega pidevalt, et leivaterakesed kõrbema ei läheks.
Vala röstitud leib kaussi ning sega hulka 3 tl vanillisuhkrut ja
kakaopulber.
4. Vahusta koor koos 2 tl vanillisuhkruga keskmiseks vahuks.
5. Serveerimisel tõsta magustoidukaussi kisselli, sellele 3–4 sl röstitud leiba ja kõige peale vahukoorepilveke.
Kommentaarid
Postita kommentaar