Singi-koorepirukas ehk Quiche Lorraine


Koostisosad
3 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
2 sl Vesi
KATE
3 tk Muna
3.5 dl Rõõsk koor
1 tk Suur sibul
0.5 tl Sool
Valge pipar
2 dl Riivjuust
200 g Sink 

Valmistamine
Haki külm või jahuga.
Lisa vesi, sõtku kiiresti tainaks ja aseta tunniks külma.
Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning aseta vormi põhja ja äärtele.
Torka kahvliga tainapõhja mõned augud.
Küpseta ahjus 225°C juures 10 minutit.
Pruunista pannil sink ja sibul ning aseta eelküpsetatud põhjale.
Klopi munad ja koor segamini ning maitsesta.
Sega hulka riivjuust ja kalla segu pirukale.
Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni pirukas on pealt helepruun.
Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD