PIHLAKAMAHL
PIHLAKAMAHL või pohlamahl
1,5 kg pohli või pihlakamarju
2 l keedetud jahutatud vett
0,5 tl sidrunhapet
1 kg väga peent valget suhkrut
1,5 kg pohli või pihlakamarju
2 l keedetud jahutatud vett
0,5 tl sidrunhapet
1 kg väga peent valget suhkrut
Tambi puhtad marjad katki või töötle nad masinaga pudruks. Kalla vesi
peale, lisa sidrunhape. Lase kinnikaetult jahedas kohas 48 tundi seista,
mõned korrad segades. Kurna mahl, lisa suhkur ning sega, kuni see
lahustub. Tõsta steriliseeritud pudelitesse või purkidesse ja hoia
külmas. Kui mahla keeta koos suhkruga 5 minutit või pastöriseerida
täidetud purke-pudeleid 75° juures 20 minutit, säilib mahl ka
toatemperatuuril seinakapis.
NB! Suhkru kogust võid soovi korral suurendada, vähendamine aga võib seada säilivuse kahtluse alla.
NB! Suhkru kogust võid soovi korral suurendada, vähendamine aga võib seada säilivuse kahtluse alla.
Kommentaarid
Postita kommentaar