Marineeritud õunad

Retsept: (väikesed sibulõunad, pooltoored ja hapud)

1l vett
300g suhkrut
3sl äädikat
7 tera nelki
7 tera vürtsi


Õunad tükeldada veeranditeks. 

Marinaad valmis keeta. 
Siis valada õunatükid marinaadi sisse ja kuumutada aeglaselt keemiseni. 
Ei tohi mulinal keema lasta, siis õunad lagunevad ära - peab vaevu keema. Keeta natuke aega, kuni õunad on peaaegu pehmed. Panna purki ja sulgeda kohe. 
Lasta toas täielikult jahtuda ja siis sahvrisse - säilivad väga hästi.

Meil on veel kombeks teha pühadelaua jaoks mõned purgid, kus on kõige väiksemad õunad tervelt - laual imeilusad! 

Neil on mõttekas enne keetmist koor tikuga läbi torkida ja keetma peab neid väga ettevaatlikult - kipuvad lõhki minema, aga ega see maitset ei muuda ja ilusad on ikkagi! 
Aga purki mahub neid vähe, seepärast ülejäänud lõikan veeranditeks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD