Marineeritud õunad
Retsept: (väikesed sibulõunad, pooltoored ja hapud)
1l vett
300g suhkrut
3sl äädikat
7 tera nelki
7 tera vürtsi
Õunad tükeldada veeranditeks.
Marinaad valmis keeta.
Siis valada õunatükid marinaadi sisse ja kuumutada aeglaselt keemiseni.
Ei tohi mulinal keema lasta, siis õunad lagunevad ära - peab vaevu keema. Keeta natuke aega, kuni õunad on peaaegu pehmed. Panna purki ja sulgeda kohe.
Lasta toas täielikult jahtuda ja siis sahvrisse - säilivad väga hästi.
Meil on veel kombeks teha pühadelaua jaoks mõned purgid, kus on kõige väiksemad õunad tervelt - laual imeilusad!
Neil on mõttekas enne keetmist koor tikuga läbi torkida ja keetma peab neid väga ettevaatlikult - kipuvad lõhki minema, aga ega see maitset ei muuda ja ilusad on ikkagi!
Aga purki mahub neid vähe, seepärast ülejäänud lõikan veeranditeks.
1l vett
300g suhkrut
3sl äädikat
7 tera nelki
7 tera vürtsi
Õunad tükeldada veeranditeks.
Marinaad valmis keeta.
Siis valada õunatükid marinaadi sisse ja kuumutada aeglaselt keemiseni.
Ei tohi mulinal keema lasta, siis õunad lagunevad ära - peab vaevu keema. Keeta natuke aega, kuni õunad on peaaegu pehmed. Panna purki ja sulgeda kohe.
Lasta toas täielikult jahtuda ja siis sahvrisse - säilivad väga hästi.
Meil on veel kombeks teha pühadelaua jaoks mõned purgid, kus on kõige väiksemad õunad tervelt - laual imeilusad!
Neil on mõttekas enne keetmist koor tikuga läbi torkida ja keetma peab neid väga ettevaatlikult - kipuvad lõhki minema, aga ega see maitset ei muuda ja ilusad on ikkagi!
Aga purki mahub neid vähe, seepärast ülejäänud lõikan veeranditeks.
Kommentaarid
Postita kommentaar