Letšo

Minu letšo on magusapoolne ja retsept on väga lihtne:

4 kg tomatit, 
1,7 kg paprikat,
1,3 kg sibulat

Kogused ei pea täpsed olema, aga kokku 7 kg (maitseained on selle koguse peale).  

Maitseained:
3klaasi suhkrut, 
16teelusikat soola (jämedat naturaalset või meresoola), 
3 teelusikat terapipart, 
5 supilusikat äädikat,
 6-10 tera nelki. 

Kõik köögiviljad tükeldada. Poti põhja veidi vett, et algul kõrbema ei läheks. Põhja panen tomatit, sest see hakkab kohe vedelikku andma ja kõik ülejäänu ka kohe peale. Maitseained juurde, õrnalt segada ja lasta keema. 
Keedan vähe, peale keematõusmist max 10 minutit (tegelikult vähem). Ei taha seda pudruks keeta. Siis kohe kuumalt purki, kinni ja tuppa jahtuma.
 Järgmisel päeval täiesti jahtununa panen sahvrisse. Seisab suurepäraselt mitu aastat täiesti tavalisel sahvritemperatuuril! 

Sobib salatiks ja toidu sisse.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD