Lihalõigud siidrikastmes
Hästi lihtne ja väga maitsev prantsusepärane sealiharoog, kus
teraline sinep, rõõsk koor ning õunasiider maitsvaks kastmeks
sulanduvad. Sama rooga võib valmistada ka kalkunifileelõikude või
õhemaks tambitud kanafileega
4 lõiku
sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800 g)
2 sl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
2 dl kuivemat naturaalset siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt
katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et
õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.
Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.
Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.
Lisa teraline sinep, sega läbi.
Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.
Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.
Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.
Koostisosad
2 sl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
2 dl kuivemat naturaalset siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart
Valmistamine
Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.
Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.
Lisa teraline sinep, sega läbi.
Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.
Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.
Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.
Kommentaarid
Postita kommentaar