Lihalõigud siidrikastmes

Hästi lihtne ja väga maitsev prantsusepärane sealiharoog, kus teraline sinep, rõõsk koor ning õunasiider maitsvaks kastmeks sulanduvad. Sama rooga võib valmistada ka kalkunifileelõikude või õhemaks tambitud kanafileega



Koostisosad

4 lõiku sealiha (karree või seljakarbonaad, kokku umbes 800 g)
2 sl oliiviõli
1 suur küüslauguküüs
2 dl kuivemat naturaalset siidrit
2 sl teralist sinepit
2 dl 35% rõõska koort
soola ja musta pipart 

Valmistamine

Kuumuta pannil oliiviõli, lisa kergelt katkisurutud küüslauguküüs ning kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit, et õli veidi maitsestuks. Eemalda küüslauguküüs ning viska minema.

Tambi sealihakotletid kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga veidi õhemaks, maitsesta soola-pipraga.

Tõsta mõõdukalt kuumale pannile ning prae mõlemalt poolt umbes viis minutit, kuni pruunistumiseni. Tõsta soojale taldrikule ja kata fooliumiga.

Kalla pannile siider, sega ning lase umbes 1-2 minutit podiseda.

Lisa teraline sinep, sega läbi.

Lisa rõõsk koor ning kuumuta paar minutit.

Tõsta praetud sealihalõigud soojendatud taldrikutele ning tõsta peale paar lusikatäit sinepi-siidrikastet.

Serveeri keedetud kartulite, värske salati või krõbeda nisuleivaga.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD