Kreemjas suvikõrvitsa-peekonikaste makaronidega

150 g Rakvere suitsupeekonikuubikuid
2 väiksemat rullkõrvitsat
2 küüslauguküünt
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g riivitud Grana Padano't, Parmesani või Pecorinot
250-300 g makarone (tagliatelle, linguine, fettuccine)


Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, pane sõelale, puista peale veidi soola ja lase 15-20 minutit tõmmata - see aitab liigsel vedelikul eralduda. Suru kuivemaks.
Kuumuta suurel pannil õli, lisa peekonikuubikud ja prae umbes 5 minutit, kuni peekon on kergelt kuldne.
Lisa suvikõrvits ja prae segades umbes 5 minutit, kuni liigne niiskus on kadunud. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa rõõsk koor ja umbes pool riivitud juustust. Maitsesta soola-pipraga ja kuumuta veel paar minutit.
Samal ajal keeda makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Võta tassitäis pastakeeduvett ja pane kõrvale.
Nõruta makaronid, lisa pannile ning sega kastmega korralikult läbi, segamise lihtsustamiseks lisa sorts - või kaks või kolm - pastakeeduvett.
Serveerimisel puista peale ülejäänud riivjuust.

Nipid ja soovitused:

  • Soovi korral lisa roale veidi hakitud tšillit või tšillihelbeid.
  • Proovi näiteks uusi kodumaiseid finedine toor munanuudleid, mis on valmistatud 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Luuletus "Kuhu lähevad kassid"

Ameerikapärased kaneelirullid

LIHTSAD LIHAPIRUKAD